30 d’abr. 2010

Colònies de 4t

Els nens i nenes de 4t hem anat de colònies a La Marinada a Cambrils. Allà hem fet moltes activitats amb els monitors i monitores, com anar en vaixell, aprendre a fer nusos mariners o tocar animals marins. També hem tingut temps per jugar amb els nostres companys i companyes. En ho hem passat molt bé! Aquí podeu veure'ns en acció.

28 d’abr. 2010

La vida ens ensenya

Hem rebut la visita d’en Ricard March Ascaso, l’avi del Ferran de 4t A.
Fa uns mesos en Ricard va escriure un conte maquíssim titulat “La vida ens ensenya” i nosaltres vam ser els encarregats de dibuixar-ne les il•lustracions.
Aquest conte ja s’ha publicat i en Ricard ha vingut a l’escola per explicar-nos què li ha semblat aquesta experiència.
Ha contestat molt amablement a totes les nostres preguntes i ens ha donat consells molt bons!Si voleu veure com ha quedat el conte el podeu trobar en aquesta pàgina clicant aquí (aquest i molts més!)
Moltes gràcies Ricard!

27 d’abr. 2010

Dansa Ara

Les classes de segon hem participat en un acte celebrat al Palau Sant Jordi, a on hem ballat unes danses amb els altres nens i nenes de segon d'altres escoles de Barcelona.
Portàvem un temps preparant les danses i allà davant de les nostres famílies, nens i nenes, mestres i d'altres personalitats hem esdevingut protagonistes, per un dia , en un escenari tan majestuós com és el Palau.

26 d’abr. 2010

Els actors de 3r A

Es nens i nenes de tercer A hem anat a les classes de P4 a actuar! Hem fet tres obres de teatre diferents. Les hem fet amb molta il•lusió i els hi ha agradat molt! Aquí teniu algunes fotografies que ho demostren!

25 d’abr. 2010

Xocolatada per Sant Jordi


Un any més l'AMPA ens ha convidat a xocolatada per Sant Jordi, que bona!!!!

Intercanvi de llibres a 4t

Per Sant Jordi els nens i nenes de 4t vam intercanviar llibres. Ens ha fet molta il•lusió! Tots els llibres són molt interessants i ens han agradat molt.

24 d’abr. 2010

Guanyadors jocs florals 2010

LLENGUA CATALANA3è A: Carles Subirà

3è B: Bernat Rubiol

4t A: Laia Parral

4t B:
Leila Trujillo

5è A
: Inés Montoya

5è B: Mireia Chimenos

6è A:
Laia Pitarch

6èB: Laura Subirà

LLENGUA CASTELLANA
3è A:
Teresa Oliveras

3è B: Paula Ros

4t A: Andrea García

4t B:
Laia Rascón

5è A: Maria Roldán

5è B: Clara Llovera

6è A: David Andreu

6èB: Patricia González

LLENGUA ANGLESA
5è A: Joan Muñoz

5è B: Marta Melcón

6è A: Helena Vela

6èB: Helena Batlló

Guanyadors concurs de lectura 2010


LLENGUA CATALANA:
5è A: Daniel Juárez
5è B: Dakota López
6è A: Alexia Boada
6è B: Anna Sánchez

LLENGUA CASTELLANA:
5è A: Sandra Ruiz
5è B: Claudia Lucas
6è A: Naiara Campos
6è B: Gisela Dellà

Guanyadora punt de llibre 2010


Al llarg d'aquestes setmanes tots els nens i nenes de l'escola hem fet un punt de llibre. El tema triat per tots els punts de llibre era la BIODIVERSITAT.
Estan exposats al vestíbul de l'escola i cada classe va escollir el seu punt més bonic.
Durant la setmana de Sant Jordi vam votar entre els escollits i el punt guanyador és el de la Maria Molina de 5è B.

23 d’abr. 2010

Els Tres Porquets

Aquesta setmana els nens i nenes de tercer B hem anat a les classes de P5 a explicar el conte dels Tres Porquets amb titelles! Ens ho vam passar molt bé compartint el conte amb els més petits! Esperem que us agradin les fotografies de l’obra! Aquí teniu unes quantes!

Quina diada!

Avui 23 d'abril, celebrem la diada de Sant Jordi a l'escola! A Cicle Inicial a primera hora del matí ens havien preparat una xocolata desfeta,mmmmm... què bona! I després hem anat a un concert. Aquesta tarda llegirem el conte que ens han regalat per participar en els Jocs Florals, ens ha agradat tant que no podem esperar més temps per llegir-lo.

Ui, ens ho estem passant molt bé!

Els Jocs Florals de Cicle Inicial

Ahir per la tarda, els nens i nenes de CI vam mostrar el què havíem escrit pels Jocs Florals.
La classe de 1er A ens va mostrar els seus rodolins dels mesos de l'any, els de 1er B el seu conte encadenat fet amb paraules que els nens i nenes van dir, els de 2n A un conte que tota la classe va inventar i 2n B van fer uns cal·ligrames xulíssims.

Intercanviem llibres!

Per Sant Jordi els nens i nenes de tercer hem intercanviat llibres. Ens ha fet molta il•lusió! Tots els llibres són molt interessants i ens han agradat molt!

La gent gran ens explica contes!

Dimarts l’avi del David, en Llibert, va venir a la classe a explicar-nos el conte que va escriure i a ensenyar-nos les il•lustracions que vam fer. La publicació ha quedat molt bonica! A més a la classe de tercer ens ha agradat molt que tracti sobre el medi ambient i la seva protecció i manteniment! Gràcies pel conte, Llibert!

22 d’abr. 2010

Ensenyem l'escola

Des del Departament d'Educació se'ns va demanar si podíem ensenyar la nostra escola a un grup de Directors d'escoles sueques que volen conèixer el nostre sistema educatiu.
I qui millor per fer-ho que els nostres alumnes!
Els vam demanar si ho podrien fer i van estar encantats de la proposta.
Ho han fet de meravella i no ha estat fàcil preparar tota la visita en anglès!També hem aprofitat per a que veiessin un dels nostres projectes: Ciències en anglès.
Un grup ha exposat el seu treball sobre volcans. Molt d'actualitat donat que els directors han agafat avui el primer avió que ha sortit des de Suècia. A causa del tancament de l'espai aeri per culpa del volcà no han sabut fins aquest matí si podrien volar o no!

Dibuixos de Sant Jordi

Els nens i nenes de segon hem dibuixat amb l'ordinador diferents imatges de Sant Jordi. Esperem què us agradin!

20 d’abr. 2010

Concurs de punts de llibre

Durant aquestes setmanes tots els alumnes de l'escola hem dissenyat un punt de llibre.
Dilluns els vam exposar tots al vestíbul de l'escola i cada classe en va seleccionar un per concursar.
Avui han començat les votacions. Qui serà el punt de llibre guanyador?

La llegenda de Sant Jordi

Avui els nois i noies de sisè hem representant la llegenda de Sant Jordi pels nostres companys i les nostres famílies.

19 d’abr. 2010

Danses de segon



Avui hem començat la setmana cultural de Sant Jordi amb la ballada de danses que els nens i nenes de segon ballaran aquest dimecres, al Palau Sant Jordi, amb la resta d'escoles de Barcelona.
Ha estat molt maco.

16 d’abr. 2010

Sortida primer

Fa uns dies, els nens i nenes de primer van anar a visitar una granja. Van poder aprendre moltes coses dels mamífers i de les aus. Van poder tocar-los i...van munyir una vaca!!

15 d’abr. 2010

Coneixem una nova art marcial: El kunfu

Els nens i nenes de segon hem gaudit de l'experiència de conèixer i practicar Kunfu. Es tracta d'una art marcial mil·lenària que té els seus orígens a Xina. Hem après que les tècniques del Kunfu porten nom d'animals segons els moviments que representen.
Però el més important que ens ha fet saber el mestre és que mai hem d'atacar o provocar una lluita sinó que hem d'aprendre a defensar-nos, si cal, i tot i controlant els nostres impulsos.

13 d’abr. 2010

Educació vial

Els nens i nenes de tercer vam fer un circuit en bicicleta. Els guàrdies urbans ens van ensenyar el significat d’algunes senyals i ens van explicar la importància que té el respectar les normes de circulació.
Durant el circuit, els més despistats van tenir algun avís o multa!
Quan vam arribar a l’escola vam fer un dibuix i una redacció sobre el que havíem aprés!

9 d’abr. 2010

Presentació del Joc Narcís Monturiol

Aquest matí s'ha realitzat la presentació del Joc de Narcís Monturiol que ha elaborat la Universitat Politècnica de Catalunya.Aquí teniu l'enllaç per si voleu jugar.
El mes de desembre els nens i nenes de 5è A van participar en una experiència pilot per veure si el joc era interessant. L'experiència va ser molt positiva i ens van demanar venir a fer la presentació del joc, per tot Catalunya, a l'escola amb els nois i noies de 5èB.

Primer s'ha fet un petit examen molt difícil per veure quin eren els coneixements que tenien els alumnes sobre Narcís Monturiol i en finalitzar l'activitat repetir l'examen i comprovar tot el que s'havia après jugant!

Hem jugat al joc per aprendre un munt de coses sobre Narcís Monturiol i mentre jugàvem s'ha fet la presentació.
Primer, l'Arantxa, ha agraït a la Universitat de poder participar en aquesta experiència i ha donat la benvinguda als convidats.
A continuació ha parlat el Sr. Jordi Vivancos Cap del Servei de Tecnologies per l'aprenentatge i el coneixement, el Sr. Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Sr. Joan Majó, Comissionat per a Universitats i Recerca.Tots han adreçat unes paraules als alumnes sobre les avantatges d'aprendre d'aquesta manera.

Per fer pública la informació han vingut diversos mitjans de comunicació, entre ells BTV i aquí teniu un petit vídeo que ha sortit avui a les notícies del migdia i l'enllaç a la seva noticia.

Podeu trobar més informació al web de la Generalitat en aquest enllaç.
Al web de El Periodico de Catalunya.
Al web de El Punt.
Al web del diari ADN.
i a la Sala de premsa de la Universitat Politècnica de Catalunya.