26 d’oct. 2016

La història de la Nikki

Des de la comissió verda us volem explicar el que ens ha passat al cole aquest darrer mes: A primers d’octubre, uns nens van cridar a la Mar perquè hi havia un colom al pati que no podia volar.
La Mar el va recollir i el va examinar tot veient que tenia una ferida a sota l’ala. Tot pensant que es recuperaria de la ferida i marxaria en uns dies, es va deixar el petit colom (perquè era un pollet encara) a l’hort de l’escola després de desparasitar-lo amb un producte especial per a aus i marcar una zona d’aïllament per a ell.
Cada dia, a l’hora del pati, un grup de nens voluntaris als que varem anomenar carinyosament “Els guardians del colom”ajudaven a la Mar a curar l’ala de l’ocellet i li donaven pa dels seus esmorzars i una mica d’arròs que servia d’aliment al colom. El petit colom era eixerit i tenia moltes ganes de viure però no arrencava a volar...

En passar uns quants dies, la Mar va comprovar que l’ala no curava i el colom no podia volar. Tot veient que el colom no es podia quedar a l’escola, es va contactar amb l’Ana Munilla, directora de la clínica veterinària Provitas, qui ens va posar en contacte amb la Marta Matilla, veterinària del seu centre especialitzada en aus. Lamentablement, el pronòstic pel nostre petit colom no era bo: una ferida causada per un trencament d’ala implicava que l’animal no podria volar mai més. En aquell moment varem iniciar un pla d’acollida pel nostre colom, al qual els nens més petits de 1r havien batejat amb el nom de Nikki.

Després de contactar amb un munt de protectores i santuaris d’animals, varem trobar una persona decidida a fer-se’n càrrec de la Nikki i donar-li una bona vida en captiveri ja que, en llibertat, no tindria molta esperança de vida. El diumenge 23 d’octubre, la Nikki va ser recollida per uns transportistes d’animals fantàstics anomenats “Transportes de mascotas CUCA” els qui, amb molt de carinyo, van recollir uns quants coloms rescatats per ciutadans de Barcelona
i els van dur cap a Castelló, al Santuari “La paloma triste” on la Míriam s’encarrega de garantir una bona vida a tots els coloms que mai més podran tornar a volar i, per tant, viure en llibertat.

Ara sabem que la Nikki podrà viure bé i estem molt contents de la feina que hem fet a l’escola tot col·laborant amb un petit ésser viu.
Col·laboradors:
Roger, Elena, Nora, Marc, Ivan, Pablo, Víctor , Biel, Antonella
Clínica Veterinària Provitas d’Esplugues: Ana Munilla, Marta Matilla
Transporte de animales Cuca Santuario
La Paloma Triste