5 de febr. 2014

Excursió a la Barcelona Modernista

El 28 de gener, els nens de 6è vam anar a visitar la Barcelona Modernista. Vam veure: La Sagrada Família, la Casa Batlló, la Casa Milà, La Casa Ametller, la Lleó i Morera i el Parc Güell.


El que ens va sobtar més va ser La Sagrada Família per la seva forma tant original i perquè tots els seus elements estaven relacionats amb històries de la bíblia. De moment només estan construïdes dues façanes: la del naixement de Gaudí, molt decorada i amb molta curvatura i per l’altra banda la de la Passió que representa la mort de Jesús. Aquesta última façana explica la fase de la mort amb unes escultures que van pujant amb forma de “S” en honor al seu escultor: Josep Maria Subirachs. Entre les escultures destaquen: el petó de Judes, Jesús lligat a la columna, el gall, la figura de Ponç Pilat, les tres caigudes de Jesús amb la creu, la crucifixió i la Verònica.

Després vam anar al Passeig de Gràcia: De la Casa Batlló ens va cridar l'atenció les seves parets, els balcons de forja i la teulada en forma de drac.

La Casa Milà, no la vam poder visitar perquè estava en obres, però es podia apreciar les majestuoses columnes i la fantàstica curvatura de les parets.

A la Casa Ametller, per sort ens van deixar entrar, hi havien unes làmpades impressionants, una porta amb uns vitralls increïbles i una fantàstica claraboia.

La Casa Lleó i Morera va ser la que menys va agradar, però tenia moltes coses treballades amb ferro forjat i boniques formes.

Del Parc Güell ens va sobtar que a la zona del mercat, les columnes fossin buides per quan plogués es filtrés l’aigua hi acabés en un dipòsit de 12.000 litres que després l’utilitzaven per regar. També tot estava decorat amb trencadís. En conclusió, va ser una excursió que va agradar a tothom.

Alguns van convidar als pares a fer el recorregut en un altre moment i poder fer així de professors explicant tot el que havien après. Alguns fins i tot es volen animar a anar a Reus perquè és un paradís per el Modernisme.

Us aconsellem que feu el trajecte.

Redactor: Nacho Sánchez
Secretària de redacció: Maria Garcia.