24 de set. 2015

Reduïm el consum energèti!

Aquest curs l'escola Pau Romeva ha proposat fer un estalvi en el consum de les energies i, especialment, en el de la llum.

Tenim la gran sort de tenir una escola amb molta llum natural que ens permet treballar sense la necessitat de tenir enceses les quatre fileres de llums fluorescents de la classe.

Coneixedors del gran consum que un fluorescent fa en el moment d'encendre: en aquest instant, fa un esforç amb un consum equivalent a una hora de funcionament ens hem plantejat dos objectius:
- Encendre només els fluorescents necessaris.
- Procurar obrir els llums quan el temps de funcionament sigui superior a una hora.

I per aconseguir tot això, les mestres de la comissió VERDA de l’escola ens han posat uns gomets als interruptors de cada classe a fi de que tan sols posem en marxa els fluorescents verds i deixem en repòs els vermells si tenim prou llum per a treballar.
Així, cada dia consumim la meitat d’energia!
Des de l’escola, proposem a totes les famílies, que busqueu maneres d’estalviar el consum de llum a casa i així, mica en mica, i amb la col•laboració de tots, aconseguirem un món més sostenible... Ah! I les cases també ho agraireu quan arribi el rebut de la llum!