27 de febr. 2016

Conferència a 6è sobre l'espai

El científic Antoni Accensi ha tornat per fer-nos una conferència, aquest cop, sobre els astronautes, les naus que es fan servir per anar a l'espai i els vestits espacials que utilitzen.

Els americans i els russos competien entre ells i construïen diferents objectes amb els que poder desplaçar-se. Alguns d'aquests són: una mena de cadira o un tipus de braç de metall, super llarg, que facilita el moviment i ajuda en tasques com les de col·locar el vestit de l'astronauta o en la de muntar peces.

També ens va parlar de que quan els astronautes porten bastant temps seguit a l'espai, en algun moment o altre se'ls hi acaba l'oxigen que necessiten per poder respirar. Llavors és quan pugen naus, però en aquest cas no porten tripulants sinó provisions (menjar, beguda, oxigen,...)
Ens ha explicar després, dues anècdotes que tractaven sobre complicacions que havien tingut en alguns dels viatges els seus companys.
Finalment ens ha posat un tros d'una pel·lícula on es veia com un coet s'enlairava i més tard deixava anar una part d'ell.
Per acabar, ens va aclarir que tots aquests avenços els va fer possible la ciència i la increïble curiositat dels científics per descobrir coses noves.