19 de febr. 2016

Els alumnes de 6è hem anat l’IBEC a fer el taller de la cèl·lula

Aquesta setmana les dues classes de 6è de primària de l’escola Pau Romeva hem visitat l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya per fer un taller sobre la cèl·lula.
Durant aquest taller hem repassat conceptes prèviament treballats a classe com què són les cèl·lules, on les trobem, com són de petites i quines característiques tenen.
Hem incidit sobretot en les diferències entre cèl·lules animals i vegetals.
A més a més, amb l’ajuda d’una maqueta d’una cèl·lula a la macro escala hem pogut aprendre què és l’ADN, on es troba dins de la cèl·lula i quina funció té.
També ens hem iniciat en enginyeria genètica aprenent que hi ha tècniques que permeten als investigadors modificar l’ADN incloent o extraient gens determinats.
Després hem fet una preparació de les cèl·lules de la nostra mucosa bucal per observar-la al microscopi i utilitzar-la com a control.
D’aquesta manera hem pogut ajudar a determinar quines de les mostres incògnita que teníem barrejades eren d’origen animal i quines d’origen vegetal.
Amb la visita als laboratoris de l’IBEC hem pogut contemplar de primera mà quin és l’ambient de la recerca, com són els investigadors i quines són les normes de seguretat que s’han de seguir al laboratori. També han après la necessitat d’utilitzar un idioma comú com l’anglès tant per entendre’s amb altres investigadors com per comunicar els resultats de les noves descobertes.

Fer clic a l'enllaç per veure totes les fotos:
https://goo.gl/photos/3ecwdobaMUgqArqCA