21 de febr. 2016

El cicle urbà de l'aigua

La empesa Aigües de Barcelona, als alumnes de 4t, ens ha fet una xerrada per fer-nos veure que, l’aigua ens cuida i ens fa créixer; tal com la deixem anar a la natura, passat uns anys, ens tornarà de la mateixa manera.

A casa, en el comerç o en la indústria, quan obres l'aixeta surt aigua amb una garantia sanitària completa i amb unes bones característiques organolèptiques (de sabor i olor ).
L'aigua que subministra Aigües de Barcelona prové de la captació que es realitza a les conques dels rius Llobregat, Ter i Besòs.
Després d'un procés de potabilització s'emmagatzema en dipòsits , des d'on passa a la xarxa de distribució perquè arribi amb la pressió adequada a cada llar o empresa. Un cop utilitzada, aquesta aigua residual es va pel desguàs amb la qualitat disminuïda i comença llavors un procés de depuració que la retorna al medi natural en condicions òptimes.
D'aquesta manera, més endavant es pot tornar a captar i així torna a iniciar-se un nou cicle que permet preservar les reserves hídriques perquè mai ens falti l'aigua.