23 de febr. 2012

Els de 6è visitem el museu Picasso

El dia 15 de desembre tot 6è vam anar d’excursió al Museu Picasso situat al Barri Gòtic de Barcelona. Està fet de pedra antiga i allà trobem molts dels quadres pintats per l’autor que també va ser escultor.
Pablo Picasso va néixer a Màlaga el 25 d’octubre de 1881 i va morir el 8 d’abril de 1973 a Maigins (França).
Vam repassar la vida de Picasso a través dels seus quadres. Vam contemplar quadres de les èpoques blava, rosa i cubista.
Al començament de la seva carrera va pintar “Ciència i caritat” que Picasso va enviar a un concurs però no va sortir guanyador perquè van considerar que la mà no estava prou ben dibuixada.
Vam passar molt ràpid per la sala de les Menines. Ens va agradar força i vam pensar de tornar-hi un altre dia amb els pares.
En conclusió, aquesta sortida ens ha transmès molts coneixements i com estava adaptada a tots els públics us convidem a anar-hi
Aitor i Pol NebotEl passat dijous vam visitar el museu Picasso de Barcelona.
La Mª Carmen, guia del museu, ens va començar a explicar com va arribar Pablo Picasso a Barcelona. Sabíem que havia nascut a Màlaga, que va estudiar a l’escola “La Llotja” de Barcelona i que el seu pare era professor de dibuix.
El primer quadre que vam veure va ser el de la platja de la Barceloneta. Es podien contemplar moltes coses que en l’actualitat no són gaire normals de veure, com per exemple: fàbriques, ases i un munt de barques.
Després vam veure les evolucions de la seva pintura: el quadre “ Ciència i caritat” ple de detalls i en canvi el de “Casetes d’Horta” fet amb pinzellades en colors apagats.
Els quadres que més ens van cridar l’ atenció van ser el d’ unes persones despullades per poder representar millor els detalls del cos i el quadre que va regalar a Jaume Sabater fet seguint l’estil cubista, estil que vam trobar molt divertit.
Va resultar una sortida emocionant.
Iman i Carles