3 de febr. 2012

Informació nevada - 8.15 h, 3 febrer 2012

Enllaç web Consorci on s'emeten els comunicats:
http://www.edubcn.cat/ca/el_consorci/episodi_de_fred_i_risc_de_nevades

(8:15, 3 febrer 2012)
A les 8:00 hores, les condicions meteorològiques a la ciutat de Barcelona permeten ratificar el comunicat anterior de les 6:30. Totes les escoles estaran obertes avui divendres i únicament es mantindrà suspès el transport escolar interurbà, que en el cas de Barcelona afecta bàsicament a les escoles d'educació especial.

(6.30 h, 3 febrer 2012)
Atesa l’actual situació meteorològica i la previsió que estan realitzant els serveis corresponents, a les 6:00 hores, s’ha pres la decisió d'obrir amb normalitat totes les escoles de la ciutat, donat que fins ara no hi ha hagut precipitacions que puguin dificultar l'accés dels ciutadans als centres. Únicament es mantindrà suspès el transport escolar interurbà, que en el cas de Barcelona afecta bàsicament a les escoles d'educació especial.

De totes maneres, l’Ajuntament i Protecció Civil mantindran l’alerta al llarg de les properes hores per seguir al minut la situació meteorològica i poder prendre les decisions que es creguin oportunes.

(13.30 h, 2 febrer 2012)
Al llarg del matí hem fet comunicats sobre la situació meteorològica i la seva incidència en el desenvolupament de l’activitat de les escoles. En una primera fase, es recomanava la finalització de les activitats dels centres de la part alta de la ciutat.

Hores d’ara, tenim informació respecte l’actualització de la situació d’Emergència del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). Segons aquesta informació, Barcelona es troba entre els municipis en els que hi ha alt risc de nevades per aquesta tarda. Per aquest motiu, les recomanacions preventives del NEUCAT consisteixen, pel que fa a les escoles, en avançar la tornada del transport escolar i la recollida dels alumnes per part de les famílies.

Per tant, per prevenir possibles incidències, les direccions han de comunicar a les famílies que degut a les previsions d’alt risc de nevades, és convenient que avancin la recollida dels seus fills/es.

Per evitar inquietud en les famílies, cal tenir en compte que es tracta d’actuacions preventives que pretenen anticipar-se a hipotètiques dificultats de mobilitat i transport. D’altra banda, és possible que en alguns casos les famílies no puguin avançar la recollida dels alumnes. Tal com s’indicava en el comunicat anterior, els centres han de romandre oberts fins que tot l’alumnat hagi marxat.

Manteniu-vos atents als comunicats oficials i als missatges del Consorci d’Educació.